Velkommen til Chiliglede!

Chili er en mangfoldig frukt, den kommer i alle mulige styrker. Fra den du kan tygge som den er, til de som må håndteres med hansker.
Jeg er fascinert av alle slag, og derfor har jeg laget denne bloggen som hvert sommerhalvår blir oppdatert med nye sorter chili som jeg prøver det aktuelle året.
Jeg prøver å dyrke 30 - 50 forskjellige sorter chili hvert år, og bruker mye av vinteren på å få tak i nye, spennende frø.
Etterhvert vil jeg også tilby salg på mine egene overskuddsfrø i denne bloggen, høstet fra de chiliene jeg har prøvet.

Velkommen inn i en sterk verden med mye smak. Chili er både sunt, smaksrik og ikke minst veldig allsidig å bruke i mat
For de som vil se hva jeg bruker all denne chilien til, kan dere lese om det på min matblogg Mat og plantegleder.

onsdag 11. september 2013

Aji benito

Gruppe: Capsicum Baccatum. Scoville: 30 000- 50 000. Farge: Rød
Vakker chilisort, opprinnelig fra Bolivia. Sorten er riktbærende, og er en forholdsvis sen type.
Chiliene er ikke sterkere enn at man fint kan bruke den i mat selv om man ikke liker sterke retter.
Chiliene er omtrent som en liten tommelstørrelse, og litt butte i enden.
DSC_0089DSC_0092

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar