Velkommen til Chiliglede!

Chili er en mangfoldig frukt, den kommer i alle mulige styrker. Fra den du kan tygge som den er, til de som må håndteres med hansker.
Jeg er fascinert av alle slag, og derfor har jeg laget denne bloggen som hvert sommerhalvår blir oppdatert med nye sorter chili som jeg prøver det aktuelle året.
Jeg prøver å dyrke 30 - 50 forskjellige sorter chili hvert år, og bruker mye av vinteren på å få tak i nye, spennende frø.
Etterhvert vil jeg også tilby salg på mine egene overskuddsfrø i denne bloggen, høstet fra de chiliene jeg har prøvet.

Velkommen inn i en sterk verden med mye smak. Chili er både sunt, smaksrik og ikke minst veldig allsidig å bruke i mat
For de som vil se hva jeg bruker all denne chilien til, kan dere lese om det på min matblogg Mat og plantegleder.

tirsdag 21. oktober 2014

Pimientos de Padron

Gruppe: Capsicum annuum. Scoville: 3000 (når den er moden, mild hvis den plukkes umoden) Farge: Moden rød, umodem grønn
Dette er en chilisort fra Spania som brukes bl.a i tapas. Sorten høstes grønn og da er den en mild og god chili.
Hvis man lar den henge til den er moden og rød har det fått litt mer styrke og da passer den godt i gryter og annet man bruker chili i , men ikke ønsker kruttsterk mat. Den er super til å fylle ost i.
DSC_0060

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar