Velkommen til Chiliglede!

Chili er en mangfoldig frukt, den kommer i alle mulige styrker. Fra den du kan tygge som den er, til de som må håndteres med hansker.
Jeg er fascinert av alle slag, og derfor har jeg laget denne bloggen som hvert sommerhalvår blir oppdatert med nye sorter chili som jeg prøver det aktuelle året.
Jeg prøver å dyrke 30 - 50 forskjellige sorter chili hvert år, og bruker mye av vinteren på å få tak i nye, spennende frø.
Etterhvert vil jeg også tilby salg på mine egene overskuddsfrø i denne bloggen, høstet fra de chiliene jeg har prøvet.

Velkommen inn i en sterk verden med mye smak. Chili er både sunt, smaksrik og ikke minst veldig allsidig å bruke i mat
For de som vil se hva jeg bruker all denne chilien til, kan dere lese om det på min matblogg Mat og plantegleder.

lørdag 25. oktober 2014

Bulgarian Apple

Gruppe: Capsicum baccatum. Scoville: 10 000- 30 000. Farge: Rød
Vakker Aji-type chili med en anvendelig styrke.
Planten blir høy, ca 140 cm og bærer masse av runde, røde chili som ser ut som små epler. Denne er også super til å fylle med ost og evt grille siden den er tykk og god i “kjøttet” .
Kan også tørkes til et nydelig chilipulver.
DSC_0023

1 kommentar:

  1. Denne ser spennende ut, så den skal jeg teste ut neste år, tror jeg nok! Det er veldig godt med "selvfylte" chili med ost.

    SvarSlett