Velkommen til Chiliglede!

Chili er en mangfoldig frukt, den kommer i alle mulige styrker. Fra den du kan tygge som den er, til de som må håndteres med hansker.
Jeg er fascinert av alle slag, og derfor har jeg laget denne bloggen som hvert sommerhalvår blir oppdatert med nye sorter chili som jeg prøver det aktuelle året.
Jeg prøver å dyrke 30 - 50 forskjellige sorter chili hvert år, og bruker mye av vinteren på å få tak i nye, spennende frø.
Etterhvert vil jeg også tilby salg på mine egene overskuddsfrø i denne bloggen, høstet fra de chiliene jeg har prøvet.

Velkommen inn i en sterk verden med mye smak. Chili er både sunt, smaksrik og ikke minst veldig allsidig å bruke i mat
For de som vil se hva jeg bruker all denne chilien til, kan dere lese om det på min matblogg Mat og plantegleder.

fredag 8. november 2013

Cherio goias

Gruppe: Capsicum Chinense. Scovilles: Middels sterk. Farge: Rød
Artig chilisort som muligens har sin opprinnelse fra Sør Amerika. Planten produserer chili med forskjellige fasong,men alle har et lite søkk i bunnen på frukten. Chilien har en sterk og god smak, fin i gryter.
Planten blir ca 80 cm høy
DSC_0016

2 kommentarer:

  1. Hei denne ble brukt i en raskversjon av Chili con carne i går, gryten ble helt super på smak, tror ikke min mann har skryti så av en gryte noen gang :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å lese, god chili gjør ofte underverker for mat. Det er erfaringen herifra også :D

      Slett